Logopediepraktijk Weerklank Utrecht

Logopediepraktijk Weerklank Utrecht behandelt allerlei problemen met adem, stem en spreken. Marja Jager heeft daar veel ervaring mee. Ook met zangers, acteurs en beroepssprekers.

Logopediepraktijk Weerklank Utrecht 6

Heb je bijvoorbeeld last van:

  • Heesheid of keelpijn bij spreken of zingen,
  • Ademproblemen of hyperventilatie,
  • Te snel en onduidelijk praten,
  • Teveel spanning voor of ontevredenheid over je presentatie,
  • Moeite met bepaalde klinkers of medeklinkers,
  • Verkeerde stand van je tong bij orthodontie,
  • Moeite met de uitspraak van het Nederlands,

Dan ben je bij Logopediepraktijk Weerklank Utrecht aan het goede adres. Zie kaart.  Maak telefonisch of per email een eerste afspraak.

Vast wat meer weten over stemklachten en over spraak verbeteren? Of over presentatie-angst?

Hoe begin je bij Logopediepraktijk Weerklank Utrecht?

Bij de eerste afspraak maakt Marja een audio- of video-opname van je stem en je spreken. Daarmee, en in een gesprek en een paar testjes onderzoekt zij samen met jou wat er precies aan de hand is.

Logopediepraktijk Weerklank Utrecht 1

Daarna bespreekt Marja met je hoe je aan het werk kunt gaan. Meestal zijn de lessen een half uur per week. Als dat nodig is vaker. Tijdens de lessen krijg je veel oefeningen voor het verbeteren van je stem en spreken. Ook krijg je oefeningen mee als huiswerk: op papier, als audiobestand of op cd.

Wat kan je zelf doen?

Wanneer je regelmatig, elke dag, logopedie oefeningen doet, leer je snel. Ook jouw ervaringen en jouw eigen initiatief zijn waardevol. Zo helpt alles mee bij het leren van nieuwe gewoontes van stem en praten, zingen of presenteren.

Logopediepraktijk Weerklank Utrecht 2

Vergoeding en verwijzing.

Logopedie wordt vergoed in het basispakket van de zorgverzekering. Logopediepraktijk Weerklank Utrecht heeft een contract met alle zorgverzekeringen.

Je hebt voor de meeste zorgverzekeringen geen verwijzing van een arts meer nodig voor logopedie. In dat geval loopt Marja eerst een vragenlijstje met je door. Daar blijkt uit of, medisch gezien, niets de behandeling in de weg staat. Wanneer je verzekerd bent bij CZ, Delta Lloyd, Ohra of De Friesland, heb je wèl een verwijzing nodig.

Logopediepraktijk Weerklank Utrecht 3 Logopedie met kwaliteit.

Marja Jager is lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie NVLF   Verder is de praktijk gekwalificeerd voor Direct Toegankelijke Logopedie (DTL): logopedie zonder verwijzing.

Logopediepraktijk Weerklank Utrecht 4

Logopediepraktijk Weerklank Utrecht staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. En in het register van behandelaars met manuele larynxfacilitatie.

Logopediepraktijk Weerklank Utrecht 5

 

Marja Jager heeft in december 2016 de Kwaliteitstoets logopedie behaald bij Auditbureau KIWA.