Marja Jager

Marja Jager 1

Logopediepraktijk Weerklank gaat eind december 2018 sluiten en neemt vanaf heden geen nieuwe cliënten meer aan. Marja gaat met pensioen!

Marja Jager: Ik vind de stem een prachtig instrument. Je stem verandert mee met hoe je lichaam beweegt. Je stem klinkt zoals je je voelt en laat horen wat je wilt uitdrukken. Dat fascineert me.

En ik hou van zingen. Mijn hele leven al zing ik. In koren, als cantor en zo nu en dan solo.

Marja Jager.

Marja is logopedist sinds 1975. Vanaf die tijd ontwikkelde zij haar specialisaties: de stem en het spreken bij beroepssprekers, acteurs en zangers; de zangstem; en presentatie(-angst). Haar jarenlange werken met studenten van de HU en de HKU heeft daar grote invloed op gehad. En natuurlijk haar eigen zingen.

Logopedie.

Marja Jager volgde vele logopedische bij- en nascholingen, zoals

  • de stem-/zang-methode Pahn,
  • CVT,
  • de cursus hyperventilatietherapie Van Dixhoorn,
  • manuele larynxfacilitatie.

Ze deed verder de opleiding muziektheorie aan Hogeschool voor Muziek Bourdon bij Ton van de Valk. Ook volgde ze zanglessen, cursussen koordirectie en allerlei theatercursussen.

Marja Jager volgde ook de cursus Neo-Reichiaanse lichaamstherapie bij Hans Knibbe. Daardoor kan zij wat dieper ingaan op de emotionele kant van stem- en spreekproblemen. Je stem en manier van ademen en spreken zijn vaak een gewoonte. Maar ze worden ook bepaald door hoe je bent en door je emoties.

Verder is Marja werkzaam als auditor bij Auditbureau Kiwa.

 Podiumpresentatie.

Elke les, lezing, presentatie, liturgische viering, of concert is een voorstelling. Marja leert mensen hoe ze zichzelf kunnen zijn als ze een presentatie geven. Of kunnen leren omgaan met de angst voor presentaties.

Ze heeft veel geleerd door haar jarenlange werk aan o.a. de lerarenopleidingen in Utrecht en Amsterdam. En verder door het coachen van liturgen en het geven van presentatietrainingen aan allerlei doelgroepen.

Ze heeft inmiddels veel podiumervaring: in het theater, in kerkelijke vieringen, met koorconcerten, in congreswerk en met lesgeven.Marja Jager 2

Zingen.

Behalve als logopedist is Marja actief als cantor in de Nikola Kommuniteit en als dirigent van het Joke Smitpleinkoor, beide in Utrecht.

En Marja zingt al jaren in het Utrechts kamerkoor Trajecti Voces o.l.v. Dirkjan Horringa.